Knaagdieren

Informatie 

Een konijn behoort eigenlijk niet tot de knaagdieren, maar bij de haasachtige. Het zijn slimme actieve dieren die liever niet in hun eentje zijn. Ze vinden het meestal fijn om geaaid te worden zolang ze maar op hun 4 pootjes mogen blijven staan. 

Een rat is een sociaal en slim knaagdier dat zeker tam kan worden. Een tamme rat zal graag bij U zitten en niet snel bijten tenzij u iets doet wat de rat niet prettig vindt. Het zijn groepsdieren, dus zitten graag bij elkaar voor de interactie die ze nodig hebben. Ze leven ongeveer 2 jaar, de vrouwtjes kunnen wat ouder worden.

De cavia is een gezellige knaagdier wat niet snel zal bijten. Cavia's  zijn over het algemeen groepsdieren.

Cavia's vinden het prima om geaaid te worden.  Ze blijven wel liever op hun pootjes staan.  Het zijn planteneters hierdoor hebben ze doorgroeiende tanden en hiervoor hebben ze knaagmateriaal nodig.

De Syrische hamster ook wel goudhamster genoemd is een lief dier dat solitair leeft en is een dier dat met de schemering en S' avonds actief wordt . Als je het diertje overdag wakker zal hij dat niet waarderen en uit reactie kunnen bijten. Voor mensen die overdag veel weg zijn is dit een ideaal dier.

Dwerghamster kan in groepsverband worden gehouden, maar het wordt niet geadviseerd. Ze zijn s' avonds en in de schemering het meest actief. Ze worden gemiddeld tussen de 2 en 3 jaar oud.

 

Gerbils worden ook wel woestijnratjes genoemd. Het zijn zeer actieve diertjes die een leuk schouwspel kunnen geven Ze zijn nieuwsgierig , intelligent en zeer vriendelijk van aard. Ze worden wat ouder dan de meeste knaagdieren, gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar oud.

Beaphar assortiment

voeding, snacks en overige toebehoren

Witte molen Puur

Supreme Tiny Friends Farm en Science Selective 

Onze voedingsmiddelen zijn rijk aan natuurlijke ingrediënten en van nature heerlijk zonder toegevoegde suikers. De voeding is onweerstaanbaar, kleine huisdieren zijn dol op de unieke knapperige textuur van Science Selective. Onze voedingen voor kleine herbivoren – dat zijn konijnen, cavia’s, chinchilla’s en degoes – worden zorgvuldig gemengd met een balans van korte en lange vezels, evenals natuurlijke prebiotica om de spijsvertering te optimaliseren.

Hobby first hope farms

Bodembedekking 

Hamster-scaping house Gerbilarium

TIP 

Spelen met eten. Spelen is belangrijk voor de gezondheid van je knaagdier. Verveling zorgt namelijk voor ongewenst gedrag, zoals knagen aan de tralies of onderling ruzie maken. Daag je dier dus op een bijzondere manier uit! Hoe? Bijvoorbeeld door voer op een andere plek te verstoppen. Leg een parcours aan waar je huisdier door kan kruipen, over moet klimmen of zich doorheen moet wurmen. Je activeert hiermee natuurlijk gedrag, namelijk zoeken naar eten.

Wij verkopen geen knaagdieren, wel alle benodigdheden en voor informatie kunt u altijd langs komen.